The green green grass of home

Of je nu midden in de stad, in een woonwijk of op het platteland woont: niets is leuker dan buiten zijn. Dacht je dat je groene vingers en een grote oppervlakte nodig had om een leuke buitenplek in te richten? Helemaal niet. Ontdek drie tuintrends die je makkelijk kan toepassen in je tuin of op je balkon.

Van houten platen kan je een prachtige moestuin op wieltjes maken. Geen plaats voor zo’n bak? Bevestig enkele plankjes aan de balustrade van je balkon met metalen haken en een stuk touw. Laat de verse kruiden maar komen.

Nog een superleuk en simpel DIY-idee is de zelfgemaakte tuintent. Het enige wat je moet doen is een (douche)gordijn met grote ringen aan de bovenkant met touw bevestigen aan een hoepel. De ideale setting voor een tuinfeest met kinderen.

Industrieel

Een hippe industriële tuin draait vooral rond materialen met karakter. Materialen die er ruw en verweerd uitzien, maar met de tijd alleen maar mooier worden. Denk aan beton, blauwe
hardsteen, metaal en onbewerkt hout. Ze passen perfect bij het groen van je tuin. Behalve het donkergrijs, zwart en hout van je materialen, hoef je aan een industriële tuin weinig kleur toe te voegen.

Een zwart metalen bijzettafeltje, een plantenbak in betn en een zwart lichtsnoer met witte gloeilampen … alles wat je nodig hebt voor een stoere tuin of balkon.

Verticaal groen

Dit is de ideale trend voor wie in de stad woont: groen dat nauwelijks plaats inneemt. Er zijn verschillende manieren om een verticale tuin te bouwen. Eén optie is om planten, zoals klimop, vanuit de grond vlak naast je muur te laten vertrekken. Dat is de makkelijkste
manier om verticaal groen te laten groeien. Heb je geen aarde naast de muur? Dat kan je oplossen met plantzakken of met bakken die je boven elkaar op je gevel monteert. Alle
planten die zich niet te diep wortelen, kun je gebruiken in je verticale tuin.

Van varens in de schaduw tot kruiden als tijm en oregano in de zon. Maar ook sierplanten zoals geranium en campanula voelen zich perfect op hun plaats tegen je gevel.